Het Programma

BOUTERSEM BUITENGEWOON KLASSIEK #4 Nevermind

Vr 28 april om 20u
a nocte temporis 

Inkom: € 15,00 / € 10,00 (-26) / € 5,00 (-12)

Vanaf het najaar van 2022 starten Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis met een eigen concertreeks in Boutersem: Boutersem buitengewoon klassiek. Naast eigen concerten nodigen we ook muzikale vrienden uit, musici en ensembles van internationale topkwaliteit, om aan het Boutersemse publiek te presenteren. 

Ze trappen het slotweekend van Boutersem buitengewoon klassiek af met het Franse kwartet nevermind dat bestaat uit 4 topsolisten: fluitiste Anna Besson, klavecinist Jean Rondeau, violist Louis Creac’h en gambist Robin Pharo. Voor boutersem buitengewoon klassiek stelden ze een programma samen van Franse muziek uit de vroege achttiende eeuw om vingers en duimen bij af te likken: naast François Couperin en Marin Marais zal vooral muziek van Elisabeth Jacquet de la Guerre op het programma staan: als wonderkind en virtuoos klavecinist werd zij op achtjarige leeftijd voorgesteld aan koning Lodewijk XIV en componeerde zij actief in de jaren na Lully’s dood. Haar unieke en expressieve stijl maakte van haar een geniale componiste die in niets moest onderdoen voor haar mannelijke tijdgenoten.

nevermind:
Anna Besson: traverso
Jean Rondeau: klavecimbel
Louis Creac’h: viool
Robin Pharo: viola da gamba

Tickets: € 15,00 / € 10,00 (-26) / € 5,00 (-12)

Bestel uw tickets via tickets@anoctetemporis.org

BOUTERSEM BUITENGEWOON KLASSIEK: SLOTWEEKEND muzikale wandeling

Vr 29 april om 10u of 11u
a nocte temporis 

gratis, inschrijven via A Nocte Temporis

Ontdek de verschillende pittoreske hoekjes van Boutersem en ontmoet de musici van a nocte temporis in een intieme setting voor miniconcerten.

A nocte Temporis stippelde een traject uit van het Buurthuis van Vertrijk, over Butsel, naar Roosbeek en terug naar Vertrijk. Op het programma staan 5 concerten van 20 minuten met pareltjes uit het barokrepertoire:

  • Buurthuis van Vertrijk: 10.00 en 11.00
  • Sterreborne kapel: 12.00 en 13.00
  • Kerk van Butsel: 13.00 en 14.00
  • Sint-Annakerk Roosbeek: 14.00 en 15.00
  • Kerk Vertrijk: 15.30 en 16.30

Bij de verschillende stopplaatsen versterken we niet enkel uw muziekminnend hart, maar zorgen we ook voor proviand voor onderweg.

De muzikale wandeling is gratis, maar we vragen u wel om in te schrijven

BOUTERSEM BUITENGEWOON KLASSIEK #5 Bach voor het hele gezin

Zo 30 april om 15u
a nocte temporis 

Inkom: € 15,00 / € 10,00 (-26) / € 5,00 (-12)

Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis sluiten het slotweekend van Boutersem buitengewoon klassiek af met een concert voor het hele gezin: op maat van de allerkleinsten brengen ze een programma met muziek van misschien wel de allergrootste componist: Johann Sebastian Bach. Een namiddag die de verbeelding zal prikkelen, want Bach kon als geen ander verhalen en emoties omtoveren tot muziek.

Reinoud Van Mechelen: tenor en muzikale leiding
Anna Besson: traverso
Ronan Kernoa: cello
Marc Meisel: orgel en klavecimbel

Bestel uw tickets via tickets@anoctetemporis.org