Het Programma

BOUTERSEM BUITENGEWOON KLASSIEK InAlto: Visions & Prophéties

Zo 19 mrt om 15u
a nocte temporis 

Inkom: € 15,00 / € 10,00 (-26) / € 5,00 (-12)

Voor het derde concert van boutersem buitengewoon klassiek keren we met InAlto een heel eind terug in de tijd naar muziek uit de renaissance en de vroege barok.

Muziek is een taal die veel verder gaat dan woorden, een kunst die het alledaagse transformeert. Natuurlijk hebben mystieke ervaringen en visioenen die verleden, toekomst en heden verbinden op een manier die afwijkt van onze gebruikelijke ervaring, indruk gemaakt op dichters en componisten in verschillende tijdperken. Het concertprogramma Visions & Prophéties is opgebouwd rond visioenen en profetieën, waarvan de werken van Sigismondo d’India, Roland de Lassus, Tarquinio Merula of Henry Purcell op meesterlijke wijze getuigen.

InAlto:
Alice Foccroulle, sopraan
Lambert Colson, cornetto
Bernard Foccroulle, orgel

Tickets: € 15,00 / € 10,00 (-26) / € 5,00 (-12)

Bestel uw tickets via tickets@anoctetemporis.org

 

KIJKEN NAAR STERREN Earth Hour

Za 25 mrt vanaf 20u
i.s.m. VVS CAPELLA Hoegaarden, Boutersem

Inkom: gratis

Welkom op de derde “starparty” van Hannah Acteum. Ook nu staat VVS Capella Hoegaarden klaar om je in te wijden in de wetenschap van de sterrenkunde. Tuur mee door de telescopen die worden opgesteld ter gelegenheid van Earth Hour. Bij mooi weer staan de telescopen opgesteld op het kerkplein in Roosbeek. In de kerk kom je bij alle weersomstandigheden meer te weten over ons sterrenstelsel – voor de kinderen is er de opstelling van de “kinderkosmos” – en over de lichtvervuiling op de aarde. Er is ‘s nachts namelijk teveel onnodige en slecht afgeschermde verlichting. Dit heeft tot gevolg dat de Melkweg nog nauwelijks zichtbaar is in onze streken, maar ook de impact op de nachtelijke ecologie is erg negatief.

Capella (www.vvscapella.be) is een sterrenkundige vereniging die in de ruime regio Boutersem mensen samenbrengt met eenzelfde passie voor het heelal. Ze wisselt praktische informatie uit over telescopen, fotograferen en waarnemen. Naast acties tegen lichthinder, organiseert Capella lezingen over zwarte gaten en de evolutie van onze sterren en de kosmos. Het ontzag voor de uitgestrekte geheimen van de kosmos, en de positie van de mens in deze, is een passie die de leden van Capella verbindt.

sterrenkijken